1. Locaties
  2. Oude Pekela

Taekwondo locatie in Oude Pekela

Ben jij op zoek naar een sportschool in Oude Pekela waar je taekwondo kunt beoefenen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In Oude Pekela kun je namelijk taekwondo oefenen. Hieronder kun je alle taekwondo sportscholen in de regio Oude Pekela overzichtelijk vinden!

Laatst bijgewerkt: 28-01-2024

Inhoudsopgave

Taekwondo locaties in Oude Pekela

Bekijk hieronder de lijst van taekwondo sportscholen in Oude Pekela.

Mist jouw sportschool hier wil jij extra informatie over jouw sportschool plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op!

Proefles taekwondo in Oude Pekela

Leuk dat je wilt beginnen met taekwondo! Via bovenstaande links kun je meer informatie vinden over de taekwondo sportscholen in Oude Pekela. Neem contact op met een van de sportscholen om je in te schrijven voor een proefles.

Taekwondo is meer dan alleen trappen

Taekwondo, een Koreaanse vechtkunst, staat bekend om zijn spectaculaire trappen, maar het omvat veel meer dan alleen deze opvallende bewegingen. Naast het indrukwekkende acrobatische aspect, richt Taekwondo zich op zelfbeheersing, discipline en respect. Het is een holistische benadering van zelfverdediging, waarbij niet alleen fysieke vaardigheden worden ontwikkeld, maar ook mentale kracht en morele principes worden benadrukt. De beoefenaars leren niet alleen gevarieerde traptechnieken, maar ook grondtechnieken, stoten, en verdedigingsstrategieën. Het doel is niet alleen om effectieve vechters te vormen, maar ook om individuen te ontwikkelen met een sterk karakter en een diep begrip van respect voor anderen.

Starten met taekwondo?

Wil jij starten met taekwondo in Oude Pekela en wil je graag wat meer weten over de sport? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder:

De kosten variëren sterk en zijn afhankelijk van de locatie en de school. Gemiddeld liggen de maandelijkse kosten tussen de 30 en 100 euro.
Het hoofddoel van taekwondo is niet alleen zelfverdediging, maar ook persoonlijke ontwikkeling. Het legt nadruk op discipline, respect, en het streven naar fysieke en mentale kracht.
Leeftijdsgrenzen variëren per school, maar veel kinderen beginnen met taekwondo vanaf ongeveer 6 jaar. Er is echter geen maximumleeftijd; volwassenen kunnen ook beginnen.
Zoals elke fysieke activiteit vereist taekwondo toewijding en oefening. Taekwondo kan uitdagend zijn, maar het is ook toegankelijk voor beginners met de juiste instructie en inzet.
Ja, taekwondo is effectief voor zelfverdediging en het bevorderen van fysieke fitheid. Het traint niet alleen het lichaam, maar ook de geest.
Er zijn verschillende stijlen en organisaties binnen taekwondo. ITF (International Taekwon-Do Federation) en WTF (World Taekwondo Federation) zijn twee bekende organisaties, elk met hun eigen regels en nadruk op technieken.

Contact

Mist jouw sportschool in ons register of wil je extra informatie over jouw sportschool toevoegen? Neem dan contact op met ons via onderstaand formulier!

    Taekwondo in andere regio's

    Op zoek naar een taekwondo sportscholen in andere regio’s dan Oude Pekela? Bekijk hieronder andere plaatsen in Nederland waar je nog meer taekwondo kunt volgen!